Startgrupper

Om simningen:

Simningen följer Gavleåns sträckning från Forsbacka herrgård till målgången i Boulongerskogen genom det natursköna Gästrikelandskapet, med bävrar som gör sig påminda om sin närvaro.

Avbrott i simningen sker naturligt vid de kraftstationer, som alla ruvar på sina egna historier, som finns längs sträckningen. Vid dessa så passar vi på att dricka en kopp kaffe och summerar den genomförda etappen.

Vi delar in oss i startgrupper, med varje grupp så kommer det simma en till två guider som ser till att “alla är med” och guidar gruppen genom de olika delarna av Gavleån.

Man väljer själv vilken grupp man vill simma med, i startgrupp ett simmar de som känner att de behöver lite mer tid på sig, i startgrupp tre simmar de som kanske simmat några meter tidigare och om varken ett eller tre känns rätt så finns startgrupp två

Startgrupp ett startar 05:00
Guider Pontus Andersson och Thomas Benkert

Startgrupp två startar 06:00
Guide Anders Boson

Startgrupp tre startar runt 07:00
Guide Patrik Florén

Detta gör att alla grupperna kommer fram ungefär samtidigt till det första depåstoppet i Mackmyrabruk, där vi kommer äta frukost.
Därefter så startar den första gruppen ungefär 15 minuter innan och så ansluter resten vid Åbyforskraftverk där lunch i form av pizza inmundigas innan det är dags för de lite kortare etapperna som leder fram till målet.

Sträckorna är ungefär 7 + 5 + 3 + 3 + 2,5 km

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.